Ga direct naar de inhoud
Een groep mannen aan het ontbijt.
P.S. Krøyer, Aan het ontbijt, 1883. Het schilderij is gemanipuleerd en is eigendom van The Art Museums of Skagen.

Wij richten ons op beleggingen die undervalued zijn door bottom-up aandelen en obligaties te onderzoeken die unpopular en/of under-researched zijn – onze 3 U's. Hiermee stellen wij portefeuilles samen met een aantrekkelijke balans tussen risico en rendement (risk-adjusted return).

Deze benadering betekent dat wij waardegerichte, actieve beleggers zijn. Wij zoeken naar ondergewaardeerde beleggingen die de potentie hebben op lange termijn een hoger rendement te behalen dan de markt. Daarbij vinden wij contrair denken en beleggen met overtuiging belangrijk. Onze fondsbeheerders zijn ongebonden in hun zoektocht naar beleggingen, maar deze dienen te voldoen aan onze duurzaamheidscriteria.

Waardegericht

Op basis van eigen onderzoek richten wij ons op aandelen of obligaties, die door de markt zijn ondergewaardeerd. Tegelijkertijd identificeren wij vóóraf duidelijke katalysatoren die de werkelijke waarde uiteindelijk zichtbaar maken.

Actief

Wij zijn actieve fondsmanagers, die portefeuilles samenstellen zonder ons te bekommeren om de referentie-index. Zo manier maken wij gebruik van beleggingskansen, waarop zelfstandig onderzoek ons attendeert.

Lange termijn

Het kan enige tijd duren voordat de werkelijke waarde van een belegging wordt weerspiegeld in de beurskoers. Onze beleggingshorizon ligt meestal op drie tot vijf jaar en wij hechten meer aan de fundamenten van een belegging dan aan korte termijn trends. Geduld is essentieel voor het realiseren van aantrekkelijke rendementen.

Contrair

Anders denken dan de massa is cruciaal voor het vinden van beleggingsideeën die de markt negeert. Onze nieuwsgierigheid groeit als iedereen negatief is. Hierdoor vinden wij aantrekkelijke beleggingen op onverwachte plaatsen. We zijn niet bang afwijkend te zijn. Integendeel, we vinden dit noodzakelijk, om een hoger rendement dan de markt te behalen.

Overtuiging

Wij beleggen met overtuiging en richten ons op de beste beleggingsideeën. De portefeuille stellen wij samen met een aantrekkelijke balans tussen risico en rendement. Wij nemen afscheid als het maximale rendement in zicht komt. Wanneer een beleggingscasus verandert, bekijken wij deze opnieuw en nemen we actie als daar reden voor is.

Ongebonden

Ongeacht regio's en sectoren zoeken wij naar de meest aantrekkelijke beleggingskansen. Onze portefeuilles zijn daarbij wereldwijd gespreid, om een optimale risico-rendementsverhouding te behalen.

Lees meer over:

Fondsen van SKAGEN

Verantwoord investeren (ESG-beleid)

Het verhaal van SKAGEN

Waarom SKAGEN?

In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds en de beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen.