Ga direct naar de inhoud
Holger Drachmann, Sørfjord. Hardanger. 1886. Het schilderij is gemanipuleerd en is eigendom van The Art Museums of Skagen.

Rekening openen

Om rechtstreeks aandelen in fondsen van SKAGEN te kopen, heeft u een rekening bij SKAGEN nodig. Deze rekening opent u gemakkelijk in 4 stappen online.

Aankopen

Via My Page kunt u de fondsen van SKAGEN aankopen. Al onze fondsen zijn genoteerd in NOK. De koersen worden ook berekend in EUR, SEK, DKK, GBP, USD en CHF. U kunt de fondsen van SKAGEN aankopen in de door u gewenste valuta. Elk fonds heeft een eigen bankrekening bij onze correspondentbank Handelsbanken. Als u aandelen in een fonds van SKAGEN koopt, zorgt u zelf dat uw inleg in het fonds in de gewenste valuta wordt overgemaakt naar het juiste overeenkomstige IBAN rekeningnummer. U krijgt de koers van de dag waarop wij uw order in My Page of het aankoopformulier en storting ontvangen hebben, mits dit vóór 15.00 uur is. De transactie kan alleen plaatsvinden op de voorwaarde dat SKAGEN alle benodigde documentatie/informatie heeft die vereist zijn om de identificatie uit te voeren.

Heeft u een IBAN-bankrekeningnummer, dan kunt hier een rekening online openen. Wilt u een zakelijke rekening openen? Download het zakelijke aankoopformulier.

Verkopen

Om SKAGEN participaties rechtstreeks te verkopen, kunt u uw order via My Page plaatsen of gebruik maken van het verkoopformulier. U kunt het gescande formulier ons per email (info@skagenfunds.nl) toesturen. Geef bij uw verkoop duidelijk aan in welke valuta u de verkoop gerealiseerd wilt hebben. Als u niets aangeeft, wordt de verkoop afgewikkeld in NOK. Wanneer uw bankrekening geen NOK accepteert, zal uw bank het verkoopbedrag in de juiste valuta omwisselen, mogelijk tegen extra kosten. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.

We hebben geen minimumbedrag voor verkoop. U kunt uw opdracht tot verkoop doen door het aantal aandelen op te geven dat u wilt verkopen, of een bepaald bedrag te noemen. Heeft u een verkoopopdracht geplaatst? Indien u voor 15.00 uur uw order inlegt, krijgt u de koers van dezelfde dag. Orders ontvangen na 15.00 uur krijgen de koers van de volgende dag. De uitbetaling van de order wordt een dag later afgewikkeld.

Periodiek beleggen

U kunt ook periodiek beleggen in de fondsen van SKAGEN, dit kan per maand of per kwartaal. Via My Page, of via het periodiek overboeken-formulier, kunt u de opdracht aan ons doorgeven. Aan de hand van deze opdracht kunnen wij uw maandelijkse of kwartaalinleg herleiden naar uw account. U kunt het formulier scannen en per e-mail (info@skagenfunds.nl) naar ons toesturen.

U dient zelf zorg te dragen voor de daadwerkelijke overboeking naar de juiste fondsrekening. Dit doet u via het internet bankieren van uw eigen bank, alle banken bieden de periodiek betalen-functionaliteit aan. U krijgt de koers van de dag waarop wij uw storting ontvangen hebben, mits dit vóór 15.00 uur is.

Wisselen tussen de verschillende fondsen

Heeft u aandelen in een SKAGEN fonds en wilt u deze wisselen voor een ander SKAGEN fonds? Dit doet u via My Page of via het wisselformulier. U kunt het formulier scannen en per e-mail (info@skagenfunds.nl) naar ons toesturen.

Heeft u een wisselopdracht geplaatst? Indien u voor 15.00 uur uw order inlegt, krijgt u de koers van dezelfde dag. Orders ontvangen na 15.00 uur krijgen de koers van de volgende dag. De uitbetaling van de order wordt een dag later afgewikkeld.

keyboard_arrow_up

In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds en de beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen.